onsdag 3 augusti 2011

Sekten – Meg Gardiner

Pocketboken har på framsidan ett citat av Elisabeth George, som är en av mina favoritförfattare, och de berömmande orden från henne gör att jag bestämmer mig för att köpa den.

Det är en thriller som det är svårt att lägga ifrån sig, man bara läser och läser tills ögonen ”blöder”. Huvudpersonerna är Evan Delaney som är advokat, hennes brorson Luke, brodern och stridspiloten Brian och hans fru Tabitha som lämnat både honom och sonen. Evan har hand om Luke när Brian är ute på uppdrag. De bor i Santa Barbara i Kalifornien.

Evan deltar i begravningen av en känd profil i Santa Barbara som avlidit i aids. Begravningensföljet störs av aggressiva demonstranter från en sekt ”De utvalda”. De bär plakat med text som: ”Gud Hatar Slampor” och ”AIDS botar horor”. Ledaren skanderar: ”Ding, dong, häxan är död! Vilken häxa?” och de trogna svarar: ”Voodoohäxan”. De lämnar flygblad på bilarna och skakad förstår Evan att Tabitha gått med i sekten. Hennes teckningar dominerar flygbladen.

En bil från sekten spanar vid Lukes skola och Evan förstår att han är i fara. Hon tidigarelägger resan till Brian som har ensam vårdnad om Luke, men stoppas på vägen av polis med falska domstolspapper och Tabitha och en sektledare som utger sig för att vara Tabithas mor kommer för att hämta Luke.

Evan inser att inte bara Luke är i fara utan hela familjen. Någon, förutom Tabitha, har ett horn i sidan till Brian.

Handlingen är nagelbitande och slutet typiskt amerikanskt, dvs, lite för gastkramande och overkligt för min smak. Författaren bor numera i London men är uppvuxen i Kalifornien.

ISBN10: 9113019422
ISBN13: 9789113019420

Finns på Adlibris

Inga kommentarer: