söndag 28 augusti 2011

Drömmen förde dig vilse – Anna Jansson

Vad är bättre än en deckare uppkrupen i soffan när ösregnet smattrar på taket? Den här deckaren är riktigt bra, trots att man redan två tredjedelar in i boken förstår vem mördaren är, vid första omnämnandet att personen finns. Det blir så när man som jag läst lite för många svenska deckare därför att de flesta på något sätt liknar varandra. Just det är lite tråkigt, men det är sådana här böcker som jag läser för en stunds förströelse och sedan glömmer bort.

Den här historien är ändå riktigt bra och flyter på fint utan att vara snuttifierad. Den är spännande direkt från början när polisen Maria Wern försöker stoppa en misshandel av en ung pojke och råkar riktigt illa ut själv. Hon ropar på hjälp men en förbipasserande man låtsas inte höra utan skyndar vidare.

Erika, Marias poliskollega och vän, träffar läkaren Anders Ahlström och blir förälskad. Hans fru drunknade och hennes kropp fördes ut i havet av strömmarna för ett tiotal år sedan på deras bröllopsnatt och läkaren har fortfarande skuldkänslor. Men så dyker hennes skelett upp vid utgrävningen av galgbacken. Erika vet inte vad hon ska tro.

Vill du ha en lättläst och spännande historia, så rekommenderar jag denna.

ISBN10: 9170018774
ISBN13: 9789170018770

Inga kommentarer: