onsdag 3 augusti 2011

Jag vet att du är ensam – Bodil Mårtensson

Ensam i ett tyst hus, det har inte Joann Ek Sörensen något emot. Hennes man är flygkapten och hon är ofta ensam. Hon jobbar på ett hotell med ekonomi och trivs med att koppla av på kvällen. Men plötsligt börjar hon få konstiga telefonsamtal. En man säger: ”Jag vet att du är ensam.” Dessutom verkar han veta mycket om henne. Ovissheten tär, men vad ska hon göra? Ringa polisen? Anmäla att hon konstiga telefonsamtal? Kommer de att tro henne, eller räknas hon som hysteriskt fruntimmer?

Ett mord begås på en vacker ung kvinna. Enligt nyheterna har hon utsatts för telefonterror och Joann tänker kontakta utredande polis, men jobbet kommer i vägen.

När rädslan sätter in ringer hon sin man, trots att hon inte brukar göra det och en kvinna svarar. Joann tror att hon slagit fel nummer men sansar sig och försöker inte ringa igen.

Det är en vardag som man som läsare kan sätta sig in i. Hur mycket skulle det egentligen behövas för att vi skulle börja titta under sängen innan vi lägger oss? Så lätt det är att få oss osäkra och rädda för ensamheten. Så lätt att få mardrömmen att börja.

Jag gillar den här deckaren!

ISBN10: 9170295743
ISBN13: 9789170295744

Finns på Adlibris

Inga kommentarer: