fredag 9 december 2011

Mordet i Sussex – Minette Walters


Ibland är överträffar verkligheten den fiktiva världen. Den här historien utspelar sig under 1920-talet och bygger på en sann historia som slutar med en styckad kvinnokropp och en ung man som döms till döden och avrättas trots att han aldrig erkänner att han mördat Elsie.

Elsie är en ung, lynnig kvinna, som i dag säkert fått en diagnos och behandling. Norman och Elsie träffas första gången år 1920, då är Elsie 22 år och Norman endast 18 år, en ung oerfaren man som attraheras av Elsie och faller för hennes intresse för honom. Under åren som går när Elsies lynnighet förvärras vill han dra sig ur, men hindras av hennes hot om självmord och hennes föräldrars påtryckningar att de bör gifta sig. Norman kan inte hantera situationen och när Elsie påstår sig vänta barn trots att de inte varit intima tillspetsas situationen eftersom Norman nu mött den vackra och glada Bessie.

Boken är tunn och lättläst och Minette Walters försöker återberätta historien med den information hon har. Och hon sår tvivel, hade Norman verkligen mördat Elsie eller hade hon begått självmord och Norman i desperation styckat och grävt ner kroppen.

Jag hittade boken på biblioteket, men du kan fortfarande få tag på den på Bokus.

ISBN: 9789100113186

Inga kommentarer: