måndag 21 december 2015

Två pocketböcker av samma författare

Etthundra mil - Jojo Moyes

Den här boken älskade jag. Jess Thomas jobbar både som städerska, tillsammans med sin vän Nathalie, och på en pub. Allt för att försöka få ekonomin att gå ihop sedan pappan till hennes dotter lämnat henne för två år sedan. Hon har också hand om hans son från ett tidigare förhållande. Under dessa två år har han inte bidragit till underhållet, för han är deprimerad och sjuk. Jess klagar inte, men det är inte lätt, trots hennes envisa tro att allt kommer att ordna sig.

Sonen mobbas av bråkstakar i omgivningen och är tvär och sluten, dottern är ett geni i matematik och blir erbjuden ett stipendium vid en privatskola. Trots detta har inte Jess råd, men om dottern deltar i en matematikolympiad i Skottland och vinner så skulle det gå. Vinstsumman är på 5000 pund, och bara de kommer till Skottland på något vis så ordnar sig allt. Jess packar in barnen och den stora hunden i den skraltiga bilen, som stått i garaget i två år. Den är varken skattad eller försäkrad, men går igång och kör de bara på natten så ska det nog gå bra.

De kommer inte långt innan polisen stoppar dem. Det kommer att bli dryga böter och bilen kommer att tas i beslag. Som tur är kommer en av hennes kunder förbi och erbjuder sig att köra dem upp till olympiaden.

Och nu börjar den långa resan, full av strapatser. Det är en riktigt bra och spännande roman, jag vill ju så gärna att den lilla flickan ska lyckas ...

Adlibris Pocket Ljudbok Bokus Inbunden Pocket E-bok MP3


Sista brevet från din älskade - Jojo Moyes

Den här romanen är för romantisk för min smak. Jag upplever den också som något rörig.

Journalisten Ellie Haworth hittar ett gammalt kärleksbrev i tidningens arkiv i källaren. Ett kärleksbrev från en okänd man till en okänd gift kvinna, och eftersom Ellie själv är involverad med en gift man, så kan hon inte riktigt släppa det utan forskar envist för att hitta både brevskrivaren och mottagaren. Hon vill veta hur det slutade - fick de varandra?

Jennifer Sterling är den kvinna till vilken brevet skrevs. Hon vaknar upp efter en bilolycka och har tappat minnet. Hon minns inte sin man eller ens vem hon är. Hon försöker återupptäcka sitt hem genom att gå igenom allt, något ska väl få henne att minnas? Så hittar hon ett undangömt kärleksbrev och hon inser att någon älskar henne. Älskar hon honom också? Och vem är han?

Den här påminner mycket om gamla kärleksromaner som jag läste i min ungdom.

Adlibris Inbunden Pocket Ljudbok Bokus Inbunden Pocket E-bok MP3
Inga kommentarer: