tisdag 30 oktober 2012

Bortom varje rimligt tvivel – Marin Persson GiolitoMalin Persson Giolitos böcker blir bara bättre och bättre.

Boken gör en rivstart med den unga Katrins öde. Föräldrarna är bortresta och hon har bjudit hem en pojkvän på mat. Hon har dukat fint. Hon är nervös och har duschat flera gånger. Det ska bli så bra. Allt spårar ur, pojkvännen visar osympatiska sidor, vill inte ha mat utan går till sovrummet direkt. Larmet kommer från en granne som hör hunden förtvivlat yla och när polisen så småningom kommer dit finner de den vettskrämda hunden och Katrins döda kropp. DNA-spår saknas. När sedan den många år äldre läkaren Stig Ahlin träder fram och erkänner att han haft ett sexuellt förhållande med Katrin, övertygas polisen om att han är mördaren och alla resurser läggs på att ta fram underlag för en fällande dom.

Det är nu tretton år senare och advokat Sophia Weber ges i uppdrag av sin gamla professor att titta på domen. Sophia tvekar, men börjar gå igenom materialet. Hon har svårt att bortse från incestanklagelserna, men nu är det mordfallet det gäller.

Undantar man början på boken så är det ingen roman som frossar i hemskheter och det tycker jag är positivt! Slutet på boken är riktigt bra och helt i min smak. Det förstärker den realistiska känslan jag fick redan tidigt vid läsningen.

Läs mer på Litteraturmagazinet

Inga kommentarer: