fredag 5 oktober 2012

Den kalla elden – Arnaldur Indriðason

Islands populäraste författare har gjort det igen, skrivit ett mästerverk om den tungsinte och svårmodige Erlandur Sveinsson. Jag skulle nog hellre kalla den här boken en roman och inte en deckare, för egentligen så förekommer det inget mord i nutid som måste lösas. Men Erlandur hör om den unga kvinna som försvann i snöstormen 1942 när hon var på väg till sin mor och aldrig återfanns.

Vad hände egentligen med henne? Hennes öde intresserar och Erlandur börjar leta reda på människor som känt henne eller hört berättas historien om försvinnandet. Det finns också en skröna om att hon skulle gå igen och hemsöka människor.

Läs mera på Litteraturmagazinet:

Ung kvinnas försvinnande oroar

Adlibris Bokus


1 kommentar:

Anonym sa...

Han är grym Arnaldur på att skriva dystert och eländigt. Även om inte detta är den bästa boken. Kanske andra eller tredje bästa boken efter mästerverket Kvinnan i grönt och mannen i skön. så var jag helt tagen efter. Jo denna kommer nog på andra plats trots allt. Helt otrolig bok. Som jag tolkade det så är Erlendur nu död och återförenad med sin lillebror. Blir det fler böcker?/Magnus