torsdag 12 januari 2012

Vår man i Shanghai – Åsa Lantz

Detta är en liten märklig historia om hemlösa män som förmedlas till Shanghai för giftermål. De får göra flera resor och pratar om sina fruar. Men ingen vet egentligen vem som ligger bakom. Isa Montgomery ser här en möjlighet till ett scoop och att åter få bli TV-reporter efter livet som lyxhustru. Samtidigt kontaktas Viggo Sjöström av en teaterbiten kinesisk äldre man, herr Sun, för att sätta upp en teater på en stor privat fest i Shanghai.

Henning och ”Törnrosa” är uteliggare och Henning åker på en Shanghairesa. Han kommer inte tillbaka på utsatt tid. Törnrosa får en otäck försändelse och polis kopplas in. Konstiga mail och förbryllande youtubelänkar sänds både till Isa, Törnrosa och polisen Mario. Henning förekommer på youtubefilmerna och han verkar utsättas för tortyr.

Isa och Törnrosa kommer från skilda världar, men de har mer gemensamt än man kan ana. När Törnrosas fosterhemsplacerade dotter också reser till Shanghai, då blir Isas engagemang brinnande.

I det stora hela tycker jag att den här boken bara innehåller för mycket. Ingenting blir egentligen trovärdigt och människorna blir inte genuina. Det är lite av en rövarhistoria, så om du gillar böcker där det händer något stup i ett så är det här boken för dig.

Intressant är dock att mycket utspelar sig i Moller House, som byggdes av Eric Möller och att Sigtuna finns i Shanghai. Det visste jag faktiskt inte.

ISBN10: 9100126403
ISBN13: 9789100126407Moller House i Shanghai byggdes av Eric Möller och färdigställdes 1936. Det är numera lyxhotell.

1 kommentar:

Axel sa...

Riktigt haftig arkitektur!
Tack for en bra sida