onsdag 19 oktober 2011

Himmeldalen - Marie Hermansson

Vilken spännande historia den här romanen utgör. Daniel kommer till Himmelstal bland alperna i Schweiz för att besöka sin tvillingbror Max som skrivit till honom från det privata vilohemmet där han är inlagd för utbrändhet. Det är en underbar plats, gröna ängar, bra mat tillgång till faciliteter som gym, restauranger och butiker och ölstugor i den lilla byn. Det enda Daniel reagerar lite över är vägkontrollen innan han får åka in i dalen.

Daniel och Max är enäggstvillingar men har inte växt upp tillsammans, Daniel hos sin mor och Max hos sin far och de har träffats en gång per år under sin uppväxt. De är utseendemässigt lika och Max vill att Daniel ska ta hans plats på vilohemmet under ett par dagar för han har skulder till vilohemmet och han behöver inkassera pengar. Daniel går halvt om halvt med på förslaget, men blir ändå överraskad när han vaknar och Max är borta.

I några dagar är allt frid och fröjd och Daniel går från Max hus till restaurangen, kollar runt lite och väntar på att Max skall återvända. Han kommer inte.

Det är nu spänningen börjar. Vad är det för plats egentligen? Vart tog Max vägen?

Marie Hermansson bygger skickligt upp spänningen, sida för sida, och jag sträckläser till bokens slut. Den här historien skulle säkert kunna bli en riktigt bra film. Jag önskar bara att historien kunnat sluta på ett sätt så att jag kunnat vara kvar i spänningen och vänta på nästa bok. Det är det som är kruxet med spänningsromaner - de tar slut!

Inga kommentarer: