fredag 22 juli 2011

God natt min älskade – Inger Frimansson

Efter gediget letande hittade jag även den här boken hos Myrorna. Jag hade köpt Skuggan i vattnet och läste den först, men egentligen är den fortsättningen på den här boken om Justin Dalvik. Det här är en gammal bok, den utkom redan 1998 i hårdpärm, men finns fortfarande i pocketupplaga på Adlibris.

Justine har träffat en man Nathan och är djupt förälskad. Hon har inte haft ett bra liv, mobbad i skolan och dessutom en oförstående styvmor (Flora) som behandlat henne illa. Hennes far har dock alltid stöttat henne, men han var ofta ute på affärsresor och Justine är inte den som skvallrar, vare sig på skolkamraterna eller på Flora. Hon har också som tonåring fött ett barn som dog efter fyra dagar. Nu är fadern död och Flora finns på ett vårdhem. Justine bor kvar i huset med en stor fågel som sällskap.

Nathan tänker starta en resebyrå med äventyrsresor och gör en rekognoseringsresa till regnskogen, Justine följer med. Hon är beredd på att det ska bli strapatsrikt och jobbigt, men det blir värre än hon tänkt. Hon blir sjuk och hon kan inte riktigt hänga med i de andras marschfart. Hon känner sig negligerad av Nathan och dessutom kommer en ung, vacker flicka med som fotograf, hon ska hjälpa Nathan med reklamen.

Något brister för Justine och hon följer efter Nathan när han går undan i skogen. Hon skjuter honom i ryggen med en pil från en blåsrör och han ramlar ner i floden. Alla letar efter Nathan, så även Justine, men han återfinns inte och så småningom återvänder gruppen till hotellet. Som sällskap och tröst får hon dela rum med den vackra fotografen, de är de enda svenska kvinnorna i gruppen.

Flera människor försvinner och dör i Justines närhet.

Historien är en riktig psykologisk thriller, fantastiskt berättad av en riktigt bra författare.

Du kan säkert få tag i den på biblioteket och glöm då inte fortsättningen Skuggorna i vattnet.

ISBN10: 9172636688
ISBN13: 9789172636682

Inga kommentarer: