tisdag 12 juli 2011

Dödlig list – Minette Walters

Det är en njutning att läsa Minette Walters, kanske inte alltid, ibland är hennes historier lite för brutala, men inte den här.

Till det lilla samhället Shenstead kommer ett antal resande och slår läger på mark som ingen äger. Ledaren för lägret Fox Evil hävdar att de kan bosätta sig där eftersom ingen registrerat marken, de kan hävda äganderätt. Han verkar också känna till och veta mycket om invånarna i Shenstead.

Överste James Lockeyr-Fox är deprimerad sedan hans hustru dog en natt i trädgården. Till att börja med misstänker polisen James, men det konstateras sedan att hustrun dog en naturlig död. Men ryktet florerar och späs på eftersom de båda barnen Lockeyr-Fox strukits ur makarnas testamente. Den åldrige James utsätts för telefonterror av ett par skvallertanter och anklagas i samtalen för mord på hustrun och dessutom för incest med dottern vilket skulle vara orsaken till att dotterns barn adopterades bort. Förutom kvinnorna är många av samtalen från en man som använder röstförvrängare och är mycket insatt i familjens historia och ekonomi. James vägrar polisanmäla, trots att han uppmanas till detta av sin advokat. I stället försöker han tiga ihjäl angriparna.

Det oäkta barnet, en flicka, blev verkligen bortadopterat. James lokaliserar henne med hjälp av sin advokat, men hon avvisar honom. Hon har ett bra liv och vill inte bli arvinge till James förmögenhet.

Men vad är meningen med allt detta och vem håller i trådarna? Historien berättas med avbrott för tidningsartiklar och jag sträckläste utan att kunna förutse upplösningen.

ISBN10: 9100103667
ISBN13: 978910010366

Finns t.ex. på Adlibris.

Inga kommentarer: