lördag 15 januari 2011

Vredens tid - Stefan Tegenfalk

Detta är en strålande deckardebut av Tegenfalk. Den är spännande och oförutsägbar.

Två bilar frontalkrockar våldsamt och Cecilia, en tioårig flicka, slugas ut och dödas. Fem år senare är en domare i tingsrätten på väg från Göteborg till Stockholm, tåget försenas och när han kliver av är han fylld av oresonlig vrede och under taxifärden hemåt sker en olycka och taxichauffören dödas. Domaren är oskadad, men omständigheterna tyder på att han försökt mörda taxichauffören. Fallet tystas ner.

Flera mord följer, alla lika brutala och oförklarliga. En kvinna, nämndeman i tingsrätten, dödar sitt barn i ett oförklarligt vredesutbrott. SÄK tar över fallet, man misstänker terroristdåd med hjälp av en okänd drog.

Kriminalkommissarie Walter Gröhn och praktikanten Jonna de Brugge köper inte terroristhistorien och gör en egen utredning i hemlighet och äventyrar därmed sina egna framtidsutsikter inom polisväsendet.

Boken är på 403 sidor som slukas i ett nafs. Jag rekommenderar den verkligen till dig som gillar thriller och deckarromaner. Här möter man både korrumperade poliser, en journalist som utpressare, småganstrar m.fl. suspekta typer och även huvudpersonerna bryter mot regler och förordningar. Boken är den första i en trilogi. Jag bara måste läsa nästa bok!

Boktipset: Vredens tid av Stefan Tegenfalk

ISBN10: 9197881805

ISBN13: 9789197881807

Inga kommentarer: