lördag 15 januari 2011

Flickan med snö i håret - Ninni Schulman

En imponerande debut av Ninni Schulman. Historien är bra och mångbottnad, däremot upplever jag boken som lite för snuttifierad, man kastas som läsare hit och dit lite för ofta.

Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm med sin son efter en uppslitande skilsmässa och flyttat hem till Hagfors. Hon är deprimerad och hoppas att lugnet på landsortstidningen ska ge henne tillfälle att komma i balans igen. Men lugnet i bygden är bedrägligt.

En sextonårig flicka, Hedda, försvinner en nyårsafton från sitt hem utanför Hagfors. Hon skulle på fest och sova över hos en klasskompis, men det visar sig att det inte finns någon klasskompis med det namnet och ingen annan har hört talas om festen. De förtvivlade föräldrarna förstår ingenting. Polisens undersökning visar snart att Hedda levt ett dubbelliv och haft ett förhållande med en gift man.

En tonårig flicka hittas mördad i en jordkällare en tid senare. Ingen vet vem hon är, hon är inte efterlyst. Poliserna Petra Wilander och Christer Berglund är förbryllade. Varifrån kommer flickan? Varför har ingen saknat henne?

Av en slump ser Magdalena en lägenhet som besöks av flera män och misstänker en bordell. Hon tipsar polisen som spanar och Christer ser sin egen far besöka lägenheten, men när polisen slår till är lägenheten tom.

Det är en spännande bok med många överraskande moment. Historien skulle enligt min mening hållit bättre ihop om de olika avsnitten varit något längre.

Boktipset: Flickan med snö i håret av Ninni Schulman

ISBN10: 9137135481

ISBN13: 9789137135489

Inga kommentarer: