fredag 21 oktober 2016

Svikaren – Katarina Wennstam

Katarina Wennstam tar med den här spänningsromanen upp brännande frågor som fotbollsvåld och homofobi. Den är intressant och spännande.

En ung man hittas bestialiskt mördad i Norra Hammarbyhamnen i sin fina bostadsrätt. Han var fotbollsspelare som bytte klubb från AIK till Hammarby och det tolereras inte av fotbollssupportrarna och han fick motta många hot och trakasserier. Ändå verkar det här mordet mera personligt, mördaren har stuckit in kniven, gång på gång i ett raseri utan like.

Charlotta Lugn leder utredningen och till målsägarbiträde för offrets familj utses Shirin Sundin och hon har en framträdande roll i den här historien. Shirin är intelligent, och trots att hon börjat tröttna på sitt äktenskap och trasslar till det lite privat, så är hon fullständigt fokuserad när hon arbetar. När åklagaren inte vill se mordet som ett hatbrott, drar hon sig inte från att försöka få honom utbytt.

Katarina Wennstam tar alltid upp aktuella samhällsproblem i sina romaner och hon gör det på ett mycket bra och spännande sätt. Här står hatbrottslagen i blickpunkten och frågan är om den tillämpas alla gånger då den faktiskt borde tillämpas. Den andra frågan är fotbollsvåldet och många med mig är undrande över att detta inte verkar kunna åtgärdas. Varför måste fotbollslag följas av supportrar/huliganer som bara är ute för att slåss och förstöra. Till och med AIKs ökända firman får vara med på någon sida.


Klart läsvärd som alltid!

Adlibris  Pocket  Bokus Pocket  E-bok

Inga kommentarer: