söndag 29 mars 2015

You had me at Hello - Mhairi McFarlane

Det är inte så ofta jag läser Chicklit, men det händer. Den här boken blev liggande i min bokhylla länge, länge – men så äntligen tog jag tag i den en kväll.

Rachel ska gifta sig med sin sambo och pojkvän sedan universitetstiden. Tio år har gått och de har bara inte fått ändan ur. De kan inte enas om vilket band som ska spela på bröllopet och plötsligt känner Rachel att - kan de inte komma överens om en sådan enkel sak, då ska de inte gifta sig. Och så är Rachel singel igen och vet inte riktigt hur hon ska tackla omställningen. Det är inte lätt att bryta efter så lång tid och försöka hitta sig själv i tillvaron.

Hon får höra av en väninna att Ben är tillbaka i stan, de har setts på bibliotektet. Ben som var hennes bästa vän under universitetstiden. Ben den charmiga, den snygge, som kunde få vem som helst – han ville vara vän med Rachel, men efter studietiden tappade de bort varandra.

Rachel börjar hänga på biblioteket för att öka chanserna att träffa Ben. Han dyker upp och de tar vid där de slutade. Vänskapen finns kvar. Rachel inser hur mycket hon saknat Ben, men det är ett problem. Ben är gift och Ben är en person som tar allvarligt på bröllopslöftena. Och hans fru är lika attraktiv som Ben själv.

Vill du ha romantik så är den här boken något för dig, den är gullig som en rosakantat fluffigt moln och ett säkert kort för den som gillar den här genren. Lättläst, lite småspännande, lite humoristisk och framförallt urgulligt verklighetsfrämmande, och det behöver vi lite till mans ibland.Inga kommentarer: