måndag 6 februari 2012

Himmel över London - Håkan Nesser


Himmel, vad har du knåpat ihop nu, Håkan Nesser? Jag blir först alldeles förvirrad, sedan lite småförbannad, driver karlen med mig? Håkan Nesser som tillhört en av mina favoritförfattare och så skriver han ihop en sådan här bok.

Jag förlåter honom lite när jag kommer en bit in i boken där Irina Miller börjar läsa boken hon köpt av en slump och den handlar om henne själv, men i alla fall. Att skriva ihop en bok om en fiktiv verklighet som skapar en fiktiv verklighet som går in i varandra och där tiden blir litet som ett gummiband. Eller så kan man kanske kalla historien litet som en rysk docka, inuti en finns ännu en och ännu en … Berättelsen styr berättaren. Idén är inte så tokig, men jag upplever historien i ganska långa avsnitt som ointressant och pladdrig. Så tänder det till igen och jag läser vidare, men den här boken är alldeles för lång och jag kommer inte utan vidare att läsa Nessers nästa alster, så besviken är jag. Kanske därför att jag upplever det som om han driver med mig, med en av sina trogna läsare.

Kanske kunde boken i mitt tycke räddats om Håkan Nesser kortat ner och lagt mera krut på slutet, nu känns det som om han själv blev lite förvirrad och måste få slut på berättelsen innan den började leva ett ännu mera otyglat liv.

Men det här är bara min åsikt, många tycker att detta är en av Nessers bästa böcker.

ISBN10: 9100125865
ISBN13: 9789100125868


Adlibris Bokus

5 kommentarer:

EvaB sa...

Den har jag inte läst, bara läst om.

Anonym sa...

Tackar för din blogg. Har äntligen börjat läsa böcker igen efter en svår tid i mitt liv. Har hittat inspirationen igen på både denna sidan och din gamla sida. underbart ! Tack !
Hälsningar Eva-K.S

Sladdertackan sa...

Hej Eva

Det är roligt att höra att min blogg inspirerar dig.

Jag önskar dig allt väl,
Kram

Forever young sa...

Jag håller med dig. Boken Himmel över London gick som följetong i min morgontidning i somras. Jag blev så glad för jag har läst alla Håkan Nessers böcker och började ivrigt läsa denna bok, men tyvärr, precis som du blev jag förvirrad. När det var följetong klipptes dessutom avsnitten av nästan mitt i en mening så när jag varit bortrest ett par dagar slutade jag läsa för då hade jag tappat tråden. Jag undrade hela tiden när något intressant skulle börja hända. Kanske har Nesser fått det för bra nu med alla framgångar. Han skulle be oss läsa manus innan han gav ut boken. Vi är ju de riktiga experterna! ;-)

Sladdertackan sa...

Ja, inte sant. Det är i alla fall vi som köper böckerna ...