söndag 20 november 2011

Två gånger är en vana – Denise Rudberg

Det här är min första läsupplevelse av Denise Rudberg och jag undrar vad Elegant Crime egentligen är för genré. Är den en genré som Rudberg själv uppfunnit för att sälja böcker? Jag är inte imponerad. Vad är det som är elegant i den här boken? Att en av huvudpersonerna är en äldre kvinna (det får hon plus för Rudberg), välbeställd och boende på Östermalm?

Boken är alltför snuttifierad för min smak. På plussidan kan nämnas att den är lättläst, på minussidan att den är tråkig, trots att boken tar upp ett brännande ämne: kvinnomisshandel. Ändå faller den platt till marken. Jag vill inte heller kalla den kriminalroman eller deckare, som läsare kräver jag då något mer, framför allt spänning och kanske också lite funderande. Nu krävs det inget mer av läsaren än att följa raderna och vända blad.

ISBN10: 9113033522
ISBN13: 9789113033525

2 kommentarer:

helena@massolit.se sa...

Hej!

Jag jobbar på Massolit Förlag som ger ut Stefan Tegenfalks trilogi. Såg att du hade recenserat de två tidigare böckerna. Hör gärna av dig på min mail om du vill recensera den avslutande delen också :)

Anonym sa...

Har läst och lyssnat på DB`s böcker och jag håller med om att dom är lättlästa men det saknas lite i det hela. Men det kanske är så när det är chiclit?

Jonas