tisdag 31 maj 2011

Prosa och Marmelad hos Bonniers Förlag i Stockholm

Den andra bokbloggträffen Prosa och Marmelad hölls hos Albert Bonniers Förlag i Stockholm. Vi satt i ett underbart vackert rum med konst på väggarna, förutom porträtten på familjen Bonnier fanns där även två oljemålningar av Strindberg. Jag har alltid varit en stor beundrare av Strindbergs aggressiva och ibland hotfulla naturskildringar.

Först presenterade sig Heléne Johansson från Brunkebergsbageri och berättade om sin nya bok Sötebröd från Brunkebergs Bageri. Vi skulle snart få smaka på en del av dem tillsammans med te.

Sedan diskuterade vi boken Stockholms Rosé av Sophia Wolf Lösnitz, och jag förvånades över att det var så många som inte tyckte om den. OK, att det inte är s.k. "stor" litteratur, men jag vurmar för böcker som erbjuder flykt från vardagen. Många människor behöver fly till fantasins underbara värld, och boken är i mitt tycke just det. Det är inte nödvändigt att kunna identifiera sig med personerna, vem gör det när vi ser på en film t.ex. Om man nu måste genrebestämma böcker så är den i mitt tycke klart en Chick Lit-roman värd att läsa.

Efter detta fick vi träffa Niklas Rådström som skrivit en hyllningsskrift till sin avlidne vän Stig Slas Claesson. Jag har kort skrivit om boken här nedan, den kändes mest som ett sorgearbete av Niklas Rådström. Vi lever helt klart i olika världar och visst skulle jag vilja bada bastu med kompisar i stort sett varje dag, precis som Stig och Niklas gjorde.

Flera bokbloggslänkar:
En och annan bok, Bokbiten, It's a literary thing, Dilemma, Mina boktips, Bokhora, Ooofbok.

2 kommentarer:

Fru E sa...

Jag hade så gärna velat vara med. Typiskt att det är så långt till Stockholm! ;-)

Anonym sa...

Jamen hur smakade kakorna då? De bakar ju världens bästa grejer, så det måste varit helt fantastiskt...