onsdag 16 mars 2011

Nirvanaprojektet - Stefan Tegenfalk

Det här är den andra delen i trilogin av Stefan Tegenfalk och du ska absolut läsa den första boken Vredens Tid innan du läser den här. Den här boken är en direkt fortsättning på den första och det krävs nästan att du har bakgrunden för att komma in i historien.

Det är en rafflande berättelse. Forkaren Leo Brageler är fortfarande efterlyst och jagas av bl.a. poliserna Walter Gröhn och Jonna de Brugge. Jagas görs också brottslingen Tor "Hedenhös" Hedman, som ofrivilligt råkade in ett större sammanhang än han hade hjärnkapacitet till.

Nivanaprojektet håller samma höga klass som Vredens Tid. Även om jag känner till de kriminellas planer och handlingar (vilket inte polisen gör) är den oerhört spännande. Det finns en hel del som döljs i dunkel: Vem är den mystiska ledje mördare med avancerade teknik som verkar i Tyskland och nu också i Sverige? Vad är syftet med den organisation som kidnappade Leo Brageler?

Tegenfalk för också in en fantastisk teori: kloning av en människas inre (den s.k. själen), dvs. tankar minnen, känslor, att allt skulle kunna överföras från en människa till en annan.

Jag väntar med spänning på att läsa nästa bok.

Boktipset: Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk

ISBN10: 9197881872

ISBN13: 9789197881876

Inga kommentarer: