onsdag 9 mars 2011

Dominans - Björn Hellberg

En fantastisk polisroman av Björn Hellberg. Här är det tre tonåringar som håller andra tonåringar i skräck. Mobbing när den är som värst, skolan verkar blunda trots att de säger sig ha ett bra program mot mobbing och pennalism.

Allt uppdagas när en tonårig pojke spurtar ut framför en långtradare, men halkar och är en hårsmån från att bli överkörd. Långtradarchauffören lyckas få den chockade pojken att erkänna att han tvingats och namnge sina plågoandar. Chauffören polisanmäler händelsen. Dagen därpå tar dock pojken tillbaka alltsammans och påstår att det var en lek.

Polismannen Stig-Allan Jönsson besöker skolan där pojkarna går och får inget gott intryck av rektorn som verkar förringa händelsen. Han pratar också med skolans kurator som medger att det varit lite problem med pojkarna, men att det inte varit något allvarligt.

Polisen besöks också av en plågad styvfar vars son omkommit i en olycka. Fadern är övertygad om att sonen begått självmord efter att ha plågats av samma tre pojkar. Han har oerhört dåligt samvete för att han inte lyssnat på sin son och förstått allvaret.

Pojkarna har pratat ihop sig och polisen lyckas inte bryta dödläget. Men nu börjar saker hända. Gängets ledare blir brutalt mördad och polisen inser att de två andra kan stå på tur.

Boken är oerhört välskriven och spännande och jag kunde inte lista ut vem förövaren var och det är ett gott betyg till Björn Hellberg.

Boktipset: Dominans av Björn Hellberg

ISBN 10: 91-89618-82-3

ISBN 13: 978-91-89618-82-4

Inga kommentarer: