tisdag 1 juli 2014

Jakten på Kaptel klänning - Jonas Trolle

Här är polisens egen historia hur de av en tillfällighet hittade en koppling till en av deras egna i en mordutredning. Den avlidne mannen hade en koppling till en sexhärva där en polis fanns med, en polis som av en kvinna uppgavs finnas på bild i Dagens Industri. Bilden föreställde, till de utredande polisernas stora chock, en f.d. högt uppsatt polis, som gjort sig känd för att föra kvinnornas talan och därför kallades "Kapten klänning", numera pensionerad men av någon anledning hade han fortfarande ett eget rum på polishögskolan med egen nyckel. Varför? Det framgår inte! Men det var där han förvarade sina "arbetsredskap".

Utredningen och spaningarna hölls inom en liten grupp och Jonas Trolle, kriminalkommissarie vid Länskriminalens spaningsrotel i Stockholm, berättar om långa pass, boende i bilar och dålig mathållning. Till slut lyckas de få till bevisning så att målet håller i rätten.

Göran Lindberg dömdes till sex års fängelse och har nu avtjänat sitt straff för våldtäkt och grov våldtäkt. Boken ger ingen förklaring till Lindbergs mörka sida, men väl en hel del detaljer om hans perversiteter och våld mot unga (väldigt unga) kvinnor.

Jag kan inte låta bli att undra om detta våld fanns hos Göran Lindberg redan tidigare eller om han på äldre dar med hjälp av Viagra släppte ett monster fritt inom sig. För det är precis det han blev/är.

Kommer han att fortsätta sin gärning nu när han är fri?

Adlibris Bokus

Inga kommentarer: