tisdag 4 mars 2014

Min familj och andra monster - David Safier

Det här är en riktigt rolig bok! Konstigheterna staplas på varandra utan att det för den skull blir jobbigt. Han är skicklig David Safier och så ger han samtidigt lite träffande samhällsanalys som inte går av för hackor.

Familjen är väl som en familj är mest. Pappa är utarbetad, mammas bokhandel går inte så bra och tonårsdottern Fee är strulig och kär. Sonen Max är mobbad. Allmänt missnöje. Efter en som de trodde, maskerad - de var de enda som var utklädda - beger de sig hemåt men möter en häxa. De blir förvandlade till sina utklädda gestalter. Mamma blir vampyr, pappa blir Frankensteins monster, Fee blir mumie och Max blir varulv. Den enda som är nöjd med förvandlingen är Max.

Det låter inte speciellt roligt, men jag lovar, det är det. Historien är helt sanslös!

David Safiers första bok "Dålig karma" kom ut på svenska förra året och handlade om reinkarnation. Jag älskar båda böckerna och väntar otåligt på nästa bok.

David Safier är manusförfattare till en rad tyska TV-serier och "Berlin, Berlin" har tilldelats en Emmy.

Jag har recenserat boken på Litteraturmagazinet:
http://www.litteraturmagazinet.se/david-safier/min-familj-och-andra-monster/recension/viola-kondracki

Adlibris Bokus

1 kommentar:

lisbeth sa...

Det var ett tag sedan jag var inne och hälsade på här.Som vanligt lika inspirerande och man blir sugen på att läsa. Såg Elsie Lindqvist hade skrivit en bok. Den ska jag beställa. Såg halva tv programmet så detta blir intressant
Ha en fin helg
Kram