måndag 20 juni 2011

Av kött och blod - John Harvey

Den här deckaren hittade jag hos Myrorna och den är riktigt bra.

Kriminalkommissarien Frank Elder är pensionerad, men när en av de mördare han fångat blir frisläppt efter 13 år i fängelset och en flicka försvinner och hittas mördad på samma plats som offret för 13 år sedan dras Frank in i handlingen igen. Han har aldrig kunnat släppa fallet eftersom en annan ung kvinna - Susan Donald - försvann under samma tid utan att återfinnas. Frank lovade föräldrarna att han skulle hitta flickan, men så skedde inte. Susans föräldrar gick sedan skilda vägar.

Shane var bara 17 år när han tillsammans med en äldre kompis Alan utförde brutala våldtäkten och mordet och enligt Frank var han helt beroende av Alan. De kunde inte bindas till Susans försvinnande. Nu är Shane fri medan Alan fortfarande sitter inne. Kan Shane manipuleras inifrån fängelset eller är det en copycat som utfört det nya mordet? Dirigerar Alan det hela? Problemet är att Shane hotades och försvann nästan omgående efter frisläppandet och ingen vet var han är.

Frank tar kontakt med Susans mamma. Susans försvinnande gnager ännu inom honom. Så småningom inleder Frank och Susans mamma ett förhållande.

Franks dotter försvinner och nu startar en kamp mot klockan. Hinner hon hittas innan hon mördas?

Boken är lättläst och spännande och jag gillar slutet. På något sätt känns det rätt när Frank äntligen förstår vad som hände Susan.

ISBN10: 9185283061
ISBN13: 9789185283064

Adlibris

Inga kommentarer: