söndag 24 april 2011

Jorden må rämna - Kjell Eriksson

Hittade en pocket i sommarstugan som jag inte hade läst. Jag har läst flera av Kjell Erikssons böcker om kriminalaren Ann Lindell tidigare, men det var länge sedan och jag kan inte direkt säga att jag kommer ihåg dem.

Den här börjar med en man som stiger av pendeln i Bålsta med en väska fylld med pengar, drygt 300.000 kr., från ett postrån. Han är fast besluten att börja ett nytt liv, pengarna är hans startkapital. Han ska lämna droger och brott bakom sig och nu ska han dra ett streck och fira midsommar tillsammans med sin syster. Han tänker på sin son Chris och sin f.d. sambo Eva.

Han hyr ett torp i skogen och som enda granne och vän får han gubben Lundmark, som han motvilligt beundrar. Sommaren går bra, men Eva knarkar och förlorar vårdnaden om sonen och han godkänns inte heller. Tankarna blir svarta.

Så sker ett fruktansvärt dubbelmord av ett medelålders par i en villa, och strax därefter skjuts även en ung kvinna till döds. Polisen anar att motivet är hämnd, men vad har väckt denna oresonliga vrede?

Det är ingen spänningsroman eftersom vi som läsare hela tiden vet vem mördaren är och varför, men det är ändå en rätt intressant historia.

ISBN10: 9173248479
ISBN13: 9789173248471

Inga kommentarer: