tisdag 14 november 2017

Den mörkaste hemligheten - Alex Marwood

Alex Marwood är synonym för journalisten och författaren Serena Mackesy. Hon skriver på sin webbsida att hon bara kommer att skriva under pseudonymen i alla fall så länge som det finns en marknad för den typen av böcker. Många författare skriver kriminalhistorier och psykologiska thriller vid sidan av sitt andra författarskap, det finns mer pengar att hämta där.

Det här är en riktigt otäck, minst lika otäck som ”Onda flickor”, kanske t.o.m. snäppet värre. Tyvärr jag upplever historien som rörig, i alla fall i början.

En frånvarande far har avlidit, en far som förlorat kontakten med sina barn i tidigare äktenskap. Han har bara gått vidare i sitt glamourösa liv och lagt det som varit bakom sig. Nu nås barnen och de tidigare fruarna av dödsbudet. Två flickor bestämmer sig för att gå på begravningen, Milly från första äktenskapet och Ruby från det andra. Claire (Rubys mor) som var Millys och hennes systers styvmor en tid, var då illa omtyckt av systrarna, men nu ringer Claire och ber Milly ta hand om den tonåriga Ruby.

De har inte träffats på många år, inte sedan det hemska hände när Rubys tvillingsyster Coco försvann under natten på faderns 50-års kalas. Tvillingarna var bara tre år. Coco hittades aldrig, även om en stor sökinsats gjordes.

Kommer ni ihåg den lilla flickan (Madeleine McCann) som försvann under föräldrarnas semester i Portugal? Det är väl ingen riktig referens till den här boken, men på något sätt så påminner mig historien om henne.

Långsamt kryper den fruktansvärda sanningen fram, men döttrarna och Cocos mamma, de som verkligen skulle behöva få veta, får nöja sig med en modifierad historia eller fortsätta att sväva i okunnighet.


Inga kommentarer: