torsdag 10 augusti 2017

Parting Shot - Linwood Barclay

Boken är utgiven 2017, så den finns inte på svenska ännu. Linwood Barclay är för mig en ny bekantskap, men det finns minst nio böcker tidigare, några av dem också utgivna på svenska.

Författaren är bosatt i Canada och arbetade som journalist innan genombrottet. 

Berättelsen är spännande och pekar på hur lätt det är att en mobb uppviglas genom dagens sociala media. För vad gör människor när de inte tycker att det straff som utmätts i domstol är tillräckligt hårt? Eller den anklagade blir friad, men ändå är dömd i folkets ögon?

En ung kille, Brian, vaknar upp i en gränd efter något dygn. Han har varit drogad och någon har tatuerat på hans rygg: IM THE SICK FUCK WHO KILLED SEAN. Han har absolut ingen aning om vem Sean är? Polisen känner sig lika handfallen. Barry Duckworth tar sig an fallet och tittar på övervakningsfilmen från den bar som Brian besökte innan han blev överfallen. Till sin förvåning får han se sin son med flickvän på filmen. De går strax efter Brian. Har de sett något?

En familj hyr en privatdetektiv för att skydda den unga kille som slapp fängelset efter att han kört bil på fyllan och dödat en ung flicka. Här går drevet med sönderslagna fönster och dödshot.

Många livsöden blandas och flera oöverlagda handlingar får oanade konsekvenser. Helt omöjligt att sluta läsa.


En riktigt bra deckare, med knorr på slutet!

Adlibris Inbunden Häftad Bokus Inbunden Häftad 

Inga kommentarer: