söndag 13 april 2014

Gökens rop - Robert Galbraith

J.K. Rowling gör det igen! Men den här gången med en deckare och den känns lika fräsch och charmig som Harry Potter-berättelserna - utan jämförelse i övrigt. Jag kan knappt vänta på nästa bok i serien.

Supermodellen Lula Landry begår självmord, i alla fall klassas det som självmord av polisen, när hon faller från sin balkong. Hennes bror kan inte acceptera den slutsatsen utan ger privatdeckaren Comoran Strike i uppdrag att undersöka dödsfallet närmare.

Comoran är krigsveteran och hans förhållande har precis tagit slut, så han övernattar på byrån. Affärerna går dåligt och då träder Robin Ellacott in i handlingen som hans sekreterare utsänd från ett bemanningsföretag. Hon fixar och donar och hoppas att få bli kvar, arbetet fascinerar henne. Comoran tycker mest att hon är i vägen, han har sin stolthet och försöker dölja att han bor på kontoret.

Jag älskar den här boken! Egentligen händer det inte så mycket, men det går inte att lägga den ifrån sig. Vill du läsa mer om den så hittar du min recension på LitteraturMagazinet:
http://www.litteraturmagazinet.se/robert-galbraith/gokens-rop/recension/viola-kondracki

Fritz Ståhl Adlibris Bokus

1 kommentar:

Malin sa...

Den här ska jag definitivt se till att läsa!