tisdag 8 februari 2011

Vedergällningen - Mark Billingham

Kan man rättfärdiga mord om offret är en pedofil eller våldtäktsman? Den frågan ställer Mark BIllingham i den här deckaren.

Tom Thorne och hans kolleger ställs inför svåra brott, misshandel och mord av nyligen frisläppta våldtäktsmän och pedofiler. Offren har mött sitt öde på ett hotellrum, inga spår kan med säkerhet säkras. Det enda som avlägsnats ur hotellrummen är sängens lakan. Mördaren beställer också blommor att levereras till hotellrummen efter morden.

Eva Bloom, ägare till en blomsteraffär, kontaktar polisen med den inspelade beställningen. Hon flirtar med Thorne som råkar vara den polis som svarar i telefonen. Så småningom börjar de träffas.

Att ringa in mördaren blir en mardröm. Vem kan får reda på när personerna friges och hur blir de kontaktade? Finns mördaren inom det egna ledet? Polisen hittar en bunt brev från en kvinna till det första offret, hon har även sänt "lockande" fotografier utan att visa ansiktet. Vem är hon? Hon har uppgett namnet Anne Foley, men en sådan person existerar inte.

Samtidigt brottas Thorne med bekymmer för sin far som fått diagnosen Alzheimer i begynnelsestadiet.

Jag måste tyvärr erkänna att jag listade ut historien redan innan jag kommit halvvägs i boken, men boken fortsatte att vara spännande.

Boktipset: Vedergällningen av Mark Billingham

ISBN10: 9185283363

ISBN13: 9789185283361

8 kommentarer:

Anna F sa...

Hej!
Vet du vilken bok i ordningen detta är? Jag läser nu bok nr 2 (Offerlek). Tycker att denna författare är jättebra.

Roggan/clapton sa...

Har börjat att läsa Björn Hellberg´s böcker tycker att de är bra.

Sladdertackan sa...

Anna, jag tror att den är nummer tre i ordningen.
Sömntuta, Offerlek, Vedergällningen, Den brinnande flickan. Sedan finns flera böcker, men jag har inte helt säker på ordningen: Livlös, Dödsbud, Tjockare än vatten, Från de döda - kan t.o.m. finnas fler.

Sladdertackan sa...

Roggan/claption
Jag har bara läst en enda bok av Björn Hellberg: Tacksägelsen. Jag gillade den.
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.15383061

Anna F sa...

Åh, vad härligt att det finns så många böcker om Tom Thorne! Men nu när jag har avslutat "Offerlek" så nu får jag ta en paus från deckare. Läser istället en bra bok om en kvinna som dricker aningen för mycket. Boken heter "Jag ska bara fixa en grej i köket" av Moa Herngren. (Ej baserad på en sann historia, men lite verklighetsbakgrund är det säkert)

Sladdertackan sa...

Den har jag inte läst. Tycker du den är bra?

Anna F sa...

Ja, den var verkligen bra. Läste ut den på 2 dar! Rekommenderas!!!

Anonym sa...

Jag bokar bara märkt din blogg sladdertackansbokhorna.blogspot.com på Digg och Stumble Upon. Jag tycker om att läsa era kommentarer.