torsdag 24 oktober 2013

Läste tre deckare på raken


Ibland när jag betar av min recensionshög, så råkar det bli tre deckare efter varandra. Inte riktigt optimalt kanske, men så blev det i alla fall.

Ninni Schulmans deckare "Svara om du hör mig" passar den som även vill ha fantastiska miljöbeskrivningar och skildringar av människornas glädje och sorg - och vardagslivets alla problem. Du hittar säkert någon som du kan identifiera dig med. Det är älgjakt i Uvanå när ett skott ekar som ingen i jaktlaget vill kännas vid. Först vid återsamlingen upptäcks att en jägare och hans trettonåriga dotter saknas.Mats Ahlstedts deckare "Trasdockorna" belyser trafficking, kriminella nätverk och organhandel. Fängelseprästen Johannes hamnar mitt i smeten igen när han söker sig som fängelsepräst till Skogomeantalten, en specialanstalt för sexualförbrytare, på Hisingen. Det är mycket en ung kvinna kan utsättas för - det är rovdjurens marknad.Anna Rodell Dahlbergs deckare "Fasaden som rämnade" är hennes debutbok och det märks, även om den lovar gott för framtiden. Den är något ojämn och har något gammaldags över sig. Jag misstänker att författaren har läst mycket av Agatha Christie.
2 kommentarer:

Lisbeth sa...

Hej Det var Och bergen svarade. Eftersom jag älskade Tusen strålande solar och sträckläste den så var mina förväntningar skyhöga. Som jag sa så fick jag inte riktigt ihop vem som var släkt med vem. Jag tyckte också att den hoppade i de skrivna orden och de gjorde inte saken lättare. Kan också vara så att jag var inne i en lässvag period. Det påverkar ju också hur man känner för boken.
Ha det så fint
kram

syren sa...

Du är en flitig bokläsare.Jag läser en del men har inte hunnit som mycket än. Ha det gott! kram