söndag 10 februari 2013

Unni Drougges Berit Hård lockar till skratt och beundran

Jag lånade två böcker av Unni Drougge som jag hittade i deckarhyllan på biblioteket. Det är inte så ofta jag hinner med en biblioteksbok, så de här har blivit liggande lite länge, måste lämna tillbaka dem i morgon. Men oj, vad kul jag hade det under läsningen! Så mycket humor och satir, gör Berit Hård till min stora idol i deckargenren. Vilken vass antihjälte! Unni Drougge driver vilt med kändisvärlden, politiker, bloggare och skönhetsbranschen.

Beundra omslagen! Är det inte lite femtiotal över dem?

Förkunnaren - Unni Drougge

Här går journalisten Berit Hård arbetslös, men så uppenbarar sig en chans att följa den karismatiske artisten Lotuz af Love i tre månader. Artisten som uppträder iklädd vit fotsid klädnad, eller som Berit uttrycker det: "vit klänning", och frälser sina fans med sitt kärleksbudskap.

Naturligtvis är inte allt som det ska, och Berit får många betänkligheter under sin resa till Indien tillsammans med artisten. När artisten sedan ska hjälpa det socialdemokratiska partiet att höja sina väljarsiffror, sker både orgier, drogmissbruk och mord.

Adlibris Bokus

Fällan - Unni Drougge

En misslyckad skönhetsbehandling förstör ansiktet på den unga modebloggerskan. Så hittas föreståndaren för skönhetssalongen mördad, bränd till döds i samma apparat som brände bloggerskans ansikte. Dessutom  blir bloggerskans lilla baby kidnappad och tidningarnas förstasidor har stora svarta rubriker.

Det är en rafflande, rolig och spännande bok och här får vi också möta plastikkirurgen som passade på att förgripa sig på sina offer när de var nedsövda.

Adlibris Bokus

Missa inte Unni Drougge! Det här är romaner där inte kriminalgåtorna är det viktiga, utan i stället utgör satiren och humorn behållningen.Inga kommentarer: