söndag 26 augusti 2012

Ett bukett av sommaren lästa böcker

Nu har jag landat hemma med all packning. Visst kommer jag att åka ut några dagar till stugan i september också, men nu är basen hemma. I stugan har jag ingen möjlighet att blogga, inte ens telefonen fungerar alla dagar, men jag har skrivit om böckerna på min bärbara dator och sedan sänt in till Litteraturmagazinet när jag varit hemma och vattnat blommor. Litteraturmagazinet lägger sedan ut dem vid lämpligt tillfälle. Här är ett axplock:

Torka aldrig tårar utan handskar - Jonas Gardell
Det här är boken som ALLA borde läsa! Den är ett jättebra tidsdokument som behandlar något som vi aldrig får glömma. Dessutom är den en riktig blandvändare, det är svårt att lägga den ifrån sig. Rasmus, Benjamin och Paul blir så levande, så att jag ser dem framför mig. Det här har du gjort riktigt bra, Jonas Gardell! Dessutom kommer två delar till nästa år.

Läs min recension på Litteraturmagazinet:
http://www.litteraturmagazinet.se/jonas-gardell/torka-adrig-tarar-utan-handskar/recension/viola-kondracki

Adlibris Bokus

Springfloden - Cilla & Rolf Börjlind
Manusförfattarna till bl.a. 26 Beckfilmer har nu skrivit en spännande deckare. Gillar du när du hålls i spänning ända till slutet? Jag sträckläste!

Läs min recension på Litteraturmagazinet:

http://www.litteraturmagazinet.se/rolf-borjlind/springfloden/recension/viola-kondracki

Adlibris Bokus

Innan du dog - Camilla Grebe och Åsa Träff
Mera spänning hittar du här. Hur väl känner man egentligen den man lever med? Siri går igenom sin avlidne mans papper och hittar många frågetecken, bl.a. ett ouppklarat mord. Var han inblandad? Skickligt skriven spänningsroman. Den gick även som roman i BT i sommar.

Läs min recension på Litteraturmagazinet:

http://www.litteraturmagazinet.se/camilla-grebe/innan-du-dog/recension/viola-kondracki

Adlibris Bokus

Rosengädda nästa! - Emma Hamberg
Charmig roman med "feelgood"-känsla. Riktigt skön läsning om de något udda figurerna Bror (13 år), Tessan (29 år) och en sextioårig kvinna, Jane. Vem har inte känt att livet behöver förändras ibland? Både Bror och Tessan lämnar sina invanda liv och reser till Jane, som i en annons berättar att hon tar emot skadade djur. Det allra bästa med romanen är att den är bara början. Det kommer fler böcker om Rosengädda!

Läs min recension:
http://www.litteraturmagazinet.se/emma-hamberg/rosengadda-nasta/recension/viola-kondracki

Adlibris Bokus

Alltings början - Karolina Ramqvist
Den här boken är jag lite kluven till. Men smaken är som baken och det kommer säkert att finnas många olika åsikter om den. Den handlar om klubblivet i Stockholm på nittiotalet, men vem förnedrar egentligen vem?

Läs min recension:
http://www.litteraturmagazinet.se/karolina-ramqvist/alltings-borjan/recension/viola-kondracki

Adlibris Bokus


Tsar Putin, myter makt och despotism - Anna Arutunyan
När jag först öppnade den här boken så tänkte jag: Vad har jag gett mig in i? Men så småningom fick jag ordning på de ryska namnen och läste ut den ganska omgående. Är du intresserad av Ryssland och Rysslands enväldige härskare så kanske du gillar den?

Läs min recension:
http://www.litteraturmagazinet.se/anna-arutunyan/tsar-putin-myter-makt-och-despotism/recension/viola-kondracki

Adlibris Bokus


Inga kommentarer: