söndag 28 augusti 2016

Sommarläsning av två deckare och en roman

Kommer aldrig mer igen – Hans Koppel

En riktigt otäck spänningsroman! Ger läsaren rikligt med kalla kårar, kanske speciellt kvinnor. Tänk om något sådant skulle hända någon man känner, det finns ju liknande händelser i verkligheten, och även då är de ofattbara. Bakom författarpseudonymen döljer sig en barnboksförfattare, Petter Lidbeck.

En dag kommer inte Ylva hem från jobbet. Hennes man oroar sig inte först, eftersom hon sagt att hon eventuellt skulle gå ut med jobbarkompisarna. Så småningom förstår han att något har hänt och gör en polisanmälan. Då blir han själv misstänkt för hustruns försvinnande. Och tiden går.

Ingen vet att Ylva fortfarande är i livet. Varje dag tvingas hon se sin man och barn lämna hemmet. Se deras oro, som så småningom återgår till vardagens rutiner. Se sin väninna börja besöka hemmet.

Missa inte den här!

Adlibris Inbunden Ljudbok Bokus MP3 Ljudbok

Skottet – Mary Louise Kelly

Det här är första boken jag läser av den här författaren, men det är hennes andra. Den första heter ”Anonymous Sources” och jag vet inte om den översatts till svenska.

I början är den riktigt förvirrande när en rutinundersökning visar att den trettiosjuåriga professorn i fransk litteratur, Caroline Cashion, har en kula i nacken. Hon har inte vad hon själv vet någonsin blivit skjuten. När hon berättar för sina föräldrar inser hon att det är något som de döljer.


Lagom underhållande även om den är lite förutsägbar, kanske mer roman än spänningsroman. Den når inte upp till samma höjd som Koppels ”Kommer aldrig mer igen”.


Adlibris Inbunden Ljudbok E-bok  Bokus Inbunden E-bok

Öppnas i händelse av min död - Liane Moriarty

Boken grep inte riktigt tag i mig.

Storyn är bra: En lyckligt gift kvinna hittar en dag ett brev bland gamla papper och det är adresserat till henne från hennes man. Men – det står också att det endast får öppnas när han är död. Varför har han skrivit ett sådant brev? Ska hon öppna brevet eller låta det vara. Mannen är bortrest i affärer och när han ringer hem, och hon berättar om brevet, hör hon att han blir riktigt orolig och säger att hon måste slänga brevet oöppnat.

Vad döljer han? Vad är det som är så fruktansvärt att det inte får komma fram förrän han är död?

Det är ingen dålig roman och den ger en tankeställare. Hur väl känner vi egentligen en annan människa? Romanen hade höjts till skyarna av många läsare, så kanske jag hade lite för höga förväntningar.

Adlibris Pocket CD  Bokus Inbunden Pocket E-bok  
Inga kommentarer: